четвер, 10 травня 2018 р.

Тиждень англійської мови

Джерело: english-school23-zp.blogspot.com


Вивчення англійської мови – процес складний, але багатогранний і цікавий. Але варто замислитись, що саме англійська мова є неповторним засобом спілкування між людьми різних національностей. Оволодіння іноземною, а саме англійською мовою є потребою часу. Під час вивчення англійської мови учні знайомляться з традиціями і звичаями англомовних народів світу. З метою розширення і поглиблення лінгвістичних знань, розвитку комунікативних умінь і навичок, етичного виховання, духовного багатства, моральної чистоти у школі було проведено «Тиждень англійської мови». Дітям були представлені завдання не лише з програмового матеріалу, але й елементи країнознавства.

             16 квітня 2018 року відбулося відкриття тижня англійської мови, який відкрили учителі англійської мови конкурсом постерів>>, що були присвячені видатному англійському поету та драматургу Вільяму Шекспіру, англомовним країнам та музиці. Коридори школи були прикрашені цитатами В.Шекспіра, прапорами англомовних країн,  назви навчальних кабінетів>> підписані англійською мовою.
         

У холі школи учні 6-Б класу, під керівництвом вчителя англійської мои Гринчишиної Ю.В., зустрічали  вчителів злотереєю-побажанням>> на англійській мові для гарного настрою упродовж робочого дня.
       

На великій перерві, під керівництвом вчителя англійської мови Савон І.В., в нашій школі було проведено  урочисте відкриття тижня>> англійської мови, на яке завітали усім знайомі персонажі, а саме Гаррі Поттер, Меррі Поппінс, Шерлок Холмс, Міккі Маус  і символ Великобританії Королева Англії Елизавета ІІ. Мовна атмосфера створювалася за допомогою музики та гімну Великобританії, що налаштувало всіх учнів на позитивний лад на увесь тиждень. Королева Англії запросила всіх до свого королівства – «світу англійських традицій та мови». Велика подяка учням 8-А класу за проведення урочистого відкриття!
        
    Відеоматеріали надають великі можливості для вивчення мови, так як з’єднують кілька компонентів, наприклад аудіювання і зорове сприйняття, яке забезпечує контекстА найголовніше, що на основі відеоматеріалів учні чують і вивчають живу мову носіїв мови. Сьогодні мета навчання – не просто знання мови, а вміння використовувати її в реальному спілкуванні, розвиток «комунікативної компетенції». З цією метою 17 квітня відбулася країнознавча відеовікторина>> за темою «Англомовні країни»під керівництвом вчителів англійської мови Гринчишиної Ю.В. та Большакової О.М. Після перегляду відеоматеріалів учням пропонувалось виконати цікаві завдання. Метою цього заходу було виховання в учнів позитивного ставлення до англійської мови та виховання почуття відповідальності, показати знання з англійської мови.
18 квітня в рамках проведення тематичного тижня з англійської мови для учнів 7-9 класів впродовж усього навчального дня вчителями англійської мови Савон І.В. та Гринчишиною Ю.В. було запропоновано спробувати свої зусилля у квесті «В пошуках скарбів». Вчителі організували систему пригодницьких командних ігор, в якій всі їх учасники перебували в гущі подій і кожен усвідомлював, що саме від нього, від його знань, дій і прийнятих ним рішень залежить успіх команди.Учням було запропоновано пройти різні станції, виконуючи різноманітні завдання і збираючи золоті монети, які у фіналі привели команди до перемоги! Учні на кожній перерві намагались якнайшвидше знайти потрібну станцію, дізналися багато цікавого і чудово провели час в цей незвичайний для школи день! Вітаємо команду 9-А класу з І місцем, 8-Б з ІІ місцем, 9-Б з ІІІ місцем, а також велика подяка командам 7-А і Б класів за участь. Переможці і учасники заходу отримали в фіналі солодкі призи та грамоти за участь у англомовному квесті!

19 квітня у 5-В класі пройшов захід «Говоримо англійською». Під кервництвом Жолоб О.О. учні поділилися на дві команди, які змагались між собою. Учні з цікавістю виконували поставлені перед ними завдання і показували знання англійської мови.
5 учнів нашої школи прийняли участь в обласному фестивалі учнівських презентацій «Шекспірівські дні в Україні»і 20 квітня переможці та учасники цього фестивалю на базі Класичного приватного університету були нагороджені дипломами та сертифікатами. Вітаємо Ведмеденко Аліну, яка посіла ІІ місце та отримала     диплом ІІ ступеня.




  20 квітня в рамках тижня англійської мови у 4-Б класі пройшов урок-подорожпідготовлений вчителями Калітенко Г.В. та Білкою І.М.Урок був присвячений всесвітньо-відомому письменнику та поету В.Шекспіру. На уроці учні ознайомились з цікавими фактами його життя та творчості, декламували сонети з перекладом, слухали їх у піснях,дивилися короткий анімаційний фільм "12 ніч" та виконували завдання до нього.  Урок закінчився піснею про Шекспіра,яку виконували самі учні.

Використання музики на заняттях з англійської мови дає багато переваг: мотивує на вивчення мови, покращує концентрацію і пам'ять, вносить елемент розваги, покращує вимову та інтонацію, допомагає звикнути до особливостей артикуляції і скорочень, бути в курсі нових сленгових виразів. І найголовніше: багато з тих, хто вивчають англійську мову менше бояться співати, адже хороший голос і музичний слух можуть хоча б трохи компенсувати промахи в вимові. Саме для них і було створено винахід, зазначене Шнобелівської премією, - караоке. Саме тому 24 квітня у нашій школі відбулося караоке-шоу «Співаймо англійською». Багато учнів змогли проявити свої таланти та продемонструвати знання англійської мови. Учні прийняли активну участь у данному заході. Всі учасники були нагороджені сертифікатами!

  Упродовж тижня відбувся конкурс на найкращий переклад вірша з англійської мови на українську, переможцями якого стали учні 8-А класу. Цього тижня учні декламували вірші та сонети англомовних поетів та  показали мелодійність англійської мови. Переможцями цього конкурсу стали учні 9-А класу.

Впродовж тижня вчителі намагалися якнайцікавіше провести свої уроки , урізноманітнити завдання, прищеплювали культуру мовлення, інтерес, бажання вивчати англійську мову та розвивали цікавість до англійських традицій, літературної та музичної спадщини Великобританії.
 Підбиваючи підсумки тижня англійської мови, можна сказати, що мета була досягнута, адже учні отримали естетичне задоволення, поглибили знання з англійської мови та спробували свої сили у різноманітних конкурсах.
  Усі переможці та активні учасники заходів були нагороджені грамотами.
 Дякуємо учням школи за активну участь у проведенні тижня, а вчителям англійської мови за цікаві та змістовні заходи. Бажаємо й надалі перемагати та показувати гарні результати!

Немає коментарів:

Дописати коментар