пʼятницю, 30 листопада 2018 р.

«Берегиня роду українського»

Рубрика: "Свята та події"
Автор: Дідух Діана, учениця 9-А класу

     28 листопада у Запорізькому обласному центрі художньо-естетичної творчості учнівської молоді відкрилася обласна виставка «Берегиня роду українського». Наш танцювальний колектив «Чарівний чобіток» відкривав цю виставку. 
     Організатори виставки – Департамент освіти і науки облдержадміністрації та комунальний заклад «Запорізький обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді». 
     За словами організаторів, виставка проводиться з метою залучення молодого покоління до джерел і процес утворення українського мистецтва, культурної спадщини, пропаганди та популяризації досягнень дитячих творчих колективів декоративно-ужиткового мистецтва, залучення учнівської молоді до розуміння прекрасного в навколишньому середовищі та у своєму житті. 
   До участі у виставці – конкурсі було запрошено учнів закладів загальної, середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти та закладів освіти обласного підпорядкування віком від 6 до 21 року. 
     На розгляд обласного журі представлено вироби, виготовлені з глини, дерева, лози, соломи, трави, тканини, паперу, солоного тіста тощо. Це ляльки, домовики, рушники, сорочки, писанки, віночки, іграшки – всього понад 1000 експонатів. 
   Авторів робіт, які посіли призові місця, нагороджено дипломами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації. 
   Частина робіт учасників будуть направлені в зону операції об’єднаних сил у стануть подарунком нашим захисникам до Дня Збройних Сил України. 





Немає коментарів:

Дописати коментар