середу, 28 лютого 2018 р.

Як захистити дитину від грипу під час карантину

Поки школярі  знаходяться на додаткових канікулах, вони все ж можуть захворіти. Ми зібрали поради батькам, як захистити свою дитину від грипу та ГРВІ.

а) Вітаміни
null

У зимовий період необхідно більше вживати фруктів та овочів, особливо ті, які містять вітамін С – яблука, чай з лимоном, ківі, мандарини та апельсини. Велика кількість вітаміну С забезпечує захист імунної системи та додає життєвої сили, тому застудитися з таким щитом буде дуже важко. Окрім того, включайте до раціону броколі, адже лише 50 грамів цієї капусти забезпечать добову дозу вітаміну С, та гарбуз, у якому багато бета-каротину. Він підвищує опірність організму до інфекцій. Також можна вживати комплекс вітамінів у пігулках. Але тут головне – правильно визначити дозу, щоб не викликати у дитини алергію.

б) Гарячі напої

Під час сильних морозів необхідно випивати теплі напої. Вони допомагають зігрітися та підбадьорюють організм. Для дитини рекомендовано чай, лимон з водою, молоко та какао. Чай чи вода з лимоном насичують організм необхідними вітамінами і мінеральними речовинами. У какао міститься високий вміст вітамінів А, групи В, Е, РР, бета-каротину і мінеральних речовин - сполук натрію, калію, кальцію, магнію, хлору, заліза та фосфору. Тому цей напій покращує опір організму до вірусних інфекцій.

null
Окрім того, просто треба багато пити. Але, коли дитина пити не хоче, тут є хитрість, яка допоможе батькам: зробіть імбирний чай, морс чи компот, налийте у гарну склянку(щоб подобалася дитині) і вставте туди соломинку, можна й парасольку, або просто прикрасьте шматочком апельсину. Такий напій (що б там не було у склянці) дитина вип’є із задоволенням

в) Обмежити контакт з хворими та зробити комфортні умови вдома

Часто провітрюйте приміщення, поставте зволожувач, або, якщо його немає, покладіть на батарею мокрий рушник. Температуру у кімнаті намагайтеся не підвищувати за комфортні 23 градуси. Користуйтеся оксоліновою маззю: вона захищає слизову оболонку носа від вірусу грипу та протягом доби виводиться з організму, не залишаючи ніяких побічних дій. Цю мазь також можна спокійно використовувати дітям на першому році життя, адже вона безпечна.

Похожее изображение

г) Правильне харчування

null
Щоб додатково зміцнити організм малечі, необхідно, окрім фруктів та гарячих і корисних напоїв, давати їжу, в якій є необхідні речовини, що допоможуть імунітету боротися з зимовими вірусами. 

1. Сир – це універсальний продукт, який рекомендують вживати людям з різними захворюваннями. Дуже важливо, щоб сир був у раціоні дітей. У ньому багато корисних вітамінів, які зміцнюють організм та імунну систему.
Похожее изображение
2. Мед. Замініть цукор на мед, але не додавайте його у гарячий чай, тому що під дією високої температури він втрачає свої корисні властивості. Тому краще за все додавати мед у тепле молоко або чай. Також не давайте мед маленьким дітям, у яких може бути на нього алергія.

null
3. Часник. Його ще називають природним антибіотиком. Вживання всього одного зубчика часнику в день вже надає необхідний профілактичний та антисептичний ефекти, які не дозволять потрапити вірусу в організм.

Похожее изображение

4. Курячий бульйон. До речі, ще один теплий “напій”. У цьому смачненькому бульйоні міститься весь набір амінокислот, необхідних для блокування запальних клітин і придушення інфекції, які починають розвиватися.

null
5. Йогурти. Один із найулюбленіших ласощів дітей. Відомо, що вміст біфідобактерій в них сприятливо позначається на стані мікрофлори кишковика.

Картинки по запросу йогурти

Немає коментарів:

Дописати коментар