суботу, 19 грудня 2015 р.

Легенда про Святого Миколу!

Автор: Голобородько Вероніка, 6-А класу

    19 грудня - день Святого Миколи -Дивотворця. Це свято дуже полюбляє малеча, адже Святий Микола приносить їм подаруночки.
   За легендою, багато-багато років тому жив на світі дуже мудрий, справедливий та заможний священик. Одного разу він проходив біля однієї дуже старенької хатинки, в якій сидів зажурений батько.
Чоловік скаржився, що його доньки вже на виданні, але він не може їм нічого дати в придане, навіть весільні сукні справити. Чоловік дуже сумував, адже його донькам потрібно було забезпечувати майбутнє.

    Микола випадково почув цю розмову, і йому стало дуже жаль бідних людей…

   Наступного ранку дівчата збиралися на роботу. Було дуже холодно та морозно. Раптом увагу старшої дівчини привернула панчоха, яка мала якийсь дивний вигляд. Вона зазирнула у панчоху та витягла з неї гроші. Середня сестра теж здивувалась, адже в її панчохах також знайшлись гроші. В чобітки наймолодшої сестрички хтось поклав солодощі та декілька золотих монет!
   Здивуванню та радості не було меж, адже за одну ніч родина бідняків перетворилася майже на панів! Батько не міг повірити у таке диво і цього ж дня вирушив купувати для дівчат гарне вбрання та почав готувати донечок до весілля. Дівчаток з їхніми нареченими вінчав у церкві той самий священик Микола…
    З тих пір минуло багато часу, але Святий Микола й досі продовжує допомагати кожній родині - кому грошима, кому добрим словом чи порадою. Слухняним діткам він завжди приносить солодощі.
   Ось чому ніч з 18 на 19 грудня вважається загадковою…адже саме тоді Святий Микола заходить в кожну оселю і дарує людям щастя і добро…

Немає коментарів:

Дописати коментар