суботу, 26 березня 2016 р.

У вирі філологічної гри

Рубрика: "Життя класу" та "Життя школи"
Автор: Голобородько Вероніка, учениця 6-А класу
   
       25 березня серед 6 класів відбулася філологічна гра. Зустрілися команди «Джерельце» (6-А кл.), «Олімпійці» (6-Б  кл.) та «Філософи» (6-В кл.). 
 
      Кожна з команд обрала свій колір, за яким повинна виконувати певні завдання. А вони були різноманітними і цікавими. Ми і розставляли наголос у словах та порівнювали варіанти на російській та українській мовах, і знаходили фразеологізму на російській мові відповідник в українській. Деякі варіанти виходили кумедними. Особливо нам сподобалось за портретами впізнавати письменників та за ілюстраціями твори. 



      Ми переживали справді напружені моменти, адже потрібно було думати досить швидко, щоб отримати у свою скарбничку такі жадані бали. Та найцікавішою була конкурсна презентація буктрейлерів. Завдання створити комп’ютерну рекламу книги було домашнім і виявилося досить складним та не менш цікавим. Ми із неабияким захопленням переглядали роботи всіх команд. Вийшло пречудово! Гра пройшла весело і цікаво. 

     Після останнього конкурсу журі оголосило результати, визначило переможців: з невеликим відривом І місце посіла команда «Джерельце», ІІ місце зайняла команда «Філософи», а ІІІ місце «Олімпійці». Та ніхто не ображався, адже всім сподобався дух змагання. Тому можна твердо заявити, що перемогла дружба! 

    Ми вдячні нашим учителям-філологам Олені Олександрівні Жолоб та Любові Борисівні Назаренко за таку гру-свято!
 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар