пʼятницю, 5 квітня 2019 р.

У ЗАПОРІЖЖІ ВІДКРИЛАСЬ ПОДВІЙНА ВИСТАВКА

Рубрика: "Свята та події"
Джерело: телеканал "Z"

     Понад 7 тисяч робіт в одному залі. У стінах Запорізького коледжу радіоелектроніки презентували одразу дві виставки. Це традиційний для Запоріжжя конкурс “Знай і люби свій край”, у якому визначають кращі творчі доробки, та писанковий фестиваль до Великодня.
      У холі коледжу представили роботи вихованців мистецьких шкіл усього Запорізького краю. Тут посуд з петриківським розписом, м’які іграшки, різьблення по дереву, вироби з бісеру та орігамі. Серед тисячі експонатів є і “Дідух”, який виготовила Діана. Для оберегу використала пшеницю, тканину та нитки. Учасниця слідувала його традиціям. Тричі зав’язувала дідух, бажаючи добра. На роботу витратила близько 3-х місяців. Каже, що обрала цей символ не випадково, адже хоче, щоб в Україні панував мир.
    Крім традиційного конкурсу, в коледжі діяла ще одна виставка “Писанковий рай”. Її зазвичай влаштовують перед великодніми святами. Учасники фестивалю підготували незвичайні писанки, не лише розмальовані фарбою, а й прикрашені бісером, квітами та стрічками. Організатори говорять: хоч робіт дуже багато, але серед них майже всі — нові.
    Організатори зазначають, що з кожним роком учасники використовують нові технології у створенні своїх робіт. Тому діти можуть не лише подивитися на експонати, а ще й опанувати техніки, про які вони досі не знають. Виставка буде діяти протягом двох тижнів. Після чого учасники конкурсу отримають подяки та дипломи, а роботи переможців презентують на всеукраїнській експозиції.


Немає коментарів:

Дописати коментар