Автор: Юлія Мінзак
Назва свята «Масляна» пов'язана з тим, що в тиждень перед Великим постом з раціону харчування виключалися м'ясні продукти, а ось молочні ще вживати було можна, як і традиційні складові для приготування млинців: молоко, яйця, масло, сметану. У народі це свято асоціюється зі смачними млинцями та веселими гуляннями. Мета таких гамірних масових заходів полягала в тому, щоб розбудити весну від сну і прогнати геть зиму.
Переглянути найяскавіший фоторепортаж...
Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Справжня забава, яка зберегла свої традиції в наші дні . Це смачне і неймовірно ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту.
Назва свята «Масляна» пов'язана з тим, що в тиждень перед Великим постом з раціону харчування виключалися м'ясні продукти, а ось молочні ще вживати було можна, як і традиційні складові для приготування млинців: молоко, яйця, масло, сметану. У народі це свято асоціюється зі смачними млинцями та веселими гуляннями. Мета таких гамірних масових заходів полягала в тому, щоб розбудити весну від сну і прогнати геть зиму.
Ось і учні 6-А класу вирішили приєднатися до всього слов’янського люду і влаштували веселе свято в четвер, який на масляному тижні називається «розгуляй». Була тут і пані Масляна, і веселі скоморохи,і різноманітні розваги. Особливо сподобались петушині бої та поїдання млинців без допомоги рук. А ще згадали безліч прислів’їв, приказок та загадок, пов’язаних з цим святом. Та не просто так, а за смаколики!
Проганяючи зиму, «спалили» її опудало, і, переповнені приємними враженнями,пішли зустрічати весну …
Переглянути найяскавіший фоторепортаж...
Немає коментарів:
Дописати коментар