понеділок, 19 грудня 2016 р.

19 грудня - День Миколи-Дивотворця.


Рубрика: "Привітання!"
Автор: Голобородько Вероніка, учениця 7-А класу

       У грудні щороку  велике свято для  дітлахів - День  Миколи - Дивотворця. З великим нетерпінням очікує цього свята малеча, адже кожна дитина знає, що за слухняність, гарну поведінку та добрі оцінки отримає подаруночок від Св. Миколи. За повір’ям, Св. Микола приходить  під ранок у кожну оселю, де є діти, залишає подарунки, солодощі під подушкою або у черевичках. Якщо дитина весь рік була неслухняною, то Микола –Дивотворець залишає під ялинкою  різочку. Повір’я та легенди про Миколу ходять з давніх – давен.

      Його вважали святим, тому що за  життя він допомагав бідним людям, лікував хворих;  дівчатам, які були без приданого, допомагав грошима (залишивши їх  під подушкою дівчини). Відомо, що Микола був священиком, багато  мандрував. Одного разу він підслухав розмову про безталанну дівчинку, яка була розумна та кмітлива, але дуже хвора. Бідні батьки не мали коштів на лікування.  Микола запропонував свою допомогу -  прийшов до оселі хворої, прочитав над неї молитви, накривши своїми долонями очі  дівчини. І трапилося  диво! Очі дівчини прозріли, хвора підвелася на радість батькам! З тих пір Миколу-священника стали називати дивотворцем. 
     Старі люди кажуть, якщо звернутися до ікони Миколи – Дивотворця та від щирого серця попрохати  за здоров’я та добробут у родині, - Ваше прохання здійсниться! Нехай на ранок 19 грудня усі діти отримають подарунки та солодощі!
     Від щирого серця вітаю усіх зі святом Миколая! Бажаю знайти гарні подарунки та сюрпризи!


Немає коментарів:

Дописати коментар