вівторок, 24 травня 2016 р.

Небезпечні комахи

Рубрика: "Про різне"
Автор: Голобородько Вероніка, учениця 6-А класу

     Незабаром літні канікули! Це - прогулянки з друзями, пікніки та ігри у парку, можна до схочу їздити на велосипеді. Літо -  улюблена пора року кожної дитини. Але слід пам’ятати про власну безпеку.

     Адже улітку небезпечними можуть бути  багато комах, які викликають масу неприємних захворювань : від алергії, до енцефаліту.

     Укуси комах (оси, бджоли) викликають неприємні відчуття. Місце ураження  пече, червоне на огляд, але ще може викликати набряк, свербіж. Щоб уникнути таких неприємностей, потрібно уражене місто помазати псилобальзамом або ватою, змоченою у спирті, випити протиалергійний препарат: цетрин (1 пігулку або лоротадин). Якщо  ви помітили, що набряк наростає, або виник новий висип - негайно звертайтеся до лікаря.


     Інші дуже небезпечні комахи- кліщі. Вони майже повселюдно у паркових зонах, у траві тощо. Це носії важкої хвороби - енцефаліту. Енцефаліт – важка інфекційна хвороба, уражає центральну нервову систему, викликаю судоми у тілі. Якщо вас раптово вкусив кліщ,негайно звертайтеся до найближчої лікарні.  Самому небезпечно його витягати. Наслідки укусу  кліща такі, як при застуді: головний біль, біль у м’язах, підвищена температура тіла. Пізніше температура досягає 40 градусів,  головний біль майже нестерпний. Тоді негайно треба викликати швидку допомогу, тай звернутися до лікаря - інфекціоніста.

     Міри безпеки:  якщо збираєтеся до парку або на вилазку до лісу, вдягайте світлий, або білий одяг (світлий колір одлякує комах), бажано нанести  на тіло спрей , який буде одлякувати своїм ароматом (наприклад, ОФФ). Уважно  перебувайте на природі,  не ходіть босоніж по траві, уникайте місця, де багато  бджіл або ос.

    Будьте уважні! Бережіть себе!І тоді ваші канікули принесуть вам тільки радість!











Немає коментарів:

Дописати коментар