вівторок, 26 квітня 2016 р.

Творити добро так просто…

Рубрика: "Життя класу"
Автор: Діана Дідух, учениця 6-А класу

      Протягом останнього місяця учні 6-А класу грали в гру «Добрий янгол», мета якої - утвердження добра в стосунках між однокласниками. Що ж таке доброта? Це чутливе, дружнє ставлення до людей; привітність, ласка, прихильність. Таке визначення подається в тлумачному словникові української мови.

      Доброта — це ще й співчуття, щирість і щедрість людської душі і велика любов. Добра людина з прихильністю і з любов’ю ставиться не лише до людей, а й до рослин і тварин. Адже всі ми — частинки живої природи. Всім однаково боляче, коли нас ударять, всім однаково образливо, коли нас принижують. Тому добра людина не образить, не принизить і не завдасть нікому болю. Недаремно ми наділені розумом, вміємо мислити, розуміти, говорити, співчувати, любити.
   
     По закінченні гри ми підвели підсумки і дізналися, що серед нас аж п’ять «янголяток»: Шитікова Вікторія, Трушина Вікторія, Дідух Діана, Хименко Анастасія та Жарко Вероніка. Приємно , що дві наші Вікторії уже вдруге стають переможцями. Дівчатка є прикладом для нас, на них ми рівняємось кожного дня. Як виявилось, добрим бути не так уже й важко: просто необхідно любити інших так, як любиш себе самого.

     Добра людина схожа на ясне сонечко, тому що всіх вона вміє зігріти своєю любов’ю, турботою, ласкою, щирістю та щедрістю. У народі кажуть: «Хто людям добра бажає, той і собі має». На світі так багато зла, тож давайте навколо себе сіяти тільки добро. І тоді всі ми будемо по-справжньому щасливими.





 ... чекаємо наступної гри

Немає коментарів:

Дописати коментар