суботу, 27 жовтня 2018 р.

Всесвітній день аудіовізуальної спадщини

Картинки по запросу Всесвітній день аудіовізуальної спадщини
Рубрика: "Свята та події"

    Дорогі наші читачі, а ви знали,  що сьогодні - Всесвітній день аудіовізуальної спадщини. Про те, як важливо зберігати пам’ять про минуле, зберігати кращу спадщину, сказано не мало. І якщо раніше подібну інформацію людина намагалася зберегти, використовуючи писемність, художнє мистецтво, то починаючи з століття стрімкого технічного прогресу нам вдалося доповнити, роздобути і розробити абсолютно нові, найбільш ефективні та функціональні інструменти, що дозволяють з’єднати і минулі відомі методи, і отримати при цьому унікальне поєднання можливостей, яке зараз активно використовується для зберігання і передачі всілякої інформації. Вони на стільки універсальні і доступні, що стали невід’ємною частиною нашого повсякденного життя.
   У їх витоків стояли справжні ентузіасти, дослідники і романтики, вчені різних рангів. Перший звукозаписний пристрій - фоноавтограф, який було винайдено ще в 1857-му році. 
   Фото, кінематограф і відеовідтворення, поєднання аудіо і відео, розробка нових носіїв інформації, все це стало в основі того, що зараз не викликає у нас ні найменшого подиву. Висловлюємо велику повагу за величезний внесок у сучасну культуру, науку і економіку,  Аудіовізуальні матеріали допомагають зберігати не тільки культурну самобутність нашого народу, вони дозволяють найбільш ефективно ділитися і своїм досвідом, і творчим потенціалом, знаннями та досягненнями.
   У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх фахівців, копітка професійна діяльність яких пов’язана із збереженням нашої безцінної спадщини. Нехай цей День стане для Вас справжнім святом і всіх благ!

Картинки по запросу Всесвітній день аудіовізуальної спадщини

Немає коментарів:

Дописати коментар