суботу, 2 вересня 2017 р.

Правила поведінки і техніка безпеки

Правила поведінки пішоход на проїзній частині дороги.

 

1. Пішоходи на проїжджій частині дороги представляють собою найбільшу небезпеку. Невипадково, що близько третини всіх ДТП складають наїзди на пішоходів.

2. Забороняється вибігати і перебігати проїжджу частину дороги перед рухомим автомобілем.

 3. Безпечним є рух пішоходів по узбіччю.

4. Поза населеними пунктами, де зазвичай ТЗ рухаються з відносно високою швидкістю, пішоходи повинні йти назустріч по узбіччю або по краю проїжджої частини.

5. Для зниження небезпеки руху пішоходів по проїзній частині в темну пору доби або в умовах недостатньої видимості рекомендується користуватися світловідбиваючими пов'язками.

6. Організовані колони дітей повинні рухатися організовано, не більш ніж по 4 людини, в ряду по правій стороні проїжджої частини. Колона на рівні лівого її краю повинна позначатися супроводжуючими з червоними прапорцями, а в темний час доби з запаленими ліхтарями.


Техніка безпеки життя при русі пішки по дорозі.

1. Небезпека представляє рух поза населеними пунктами поодинці. Намагайся ходити в супроводі вчителя, дорослого або групою з іншими дітьми.

 2. При наближенні автомобіля зійди з дороги на її узбіччя.

3. Не сідай в машину до незнайомих і малознайомих людей.

4. Попередь про свій відхід класного керівника або чергового вчителя, подзвони батькам, повідом їм про своє пересування.

5. Пам'ятай: твоя безпека - в твоїх руках. Будь уважним на дорозі.




Немає коментарів:

Дописати коментар