неділю, 31 січня 2016 р.

31 січня - День ювеліра

Рубрика "Свята та події"
 Автор: Павук Поліна
 

     Щорічно 31 січня відзначають міжнародне професійне свято ювелірів.
     Ідея встанови професійне свято - День ювеліра, за даними проекту DilovaMova.com, з’явилася ще влітку 2002-го року, коли відбувся один з відкритих ювелірних фестивалів «Золоте кільце Росії» в Костромі. Потім на одному з популярних конкурсів молодих ювелірів, який проводився в столиці Узбекистану Ташкенті на початку 2008-го року, виникла ініціатива заснувати Міжнародне професійне свято представників цього прекрасного ремесла.
  Дата щорічного святкового заходу - 31 січня. Ідея була швидко підхоплена і незабаром стала популярна у всьому професійному середовищі майстрів-ювелірів.

    Крім того, деякі регіони, де ювелірної справі приділяється значна увага, стали встановлювати власні національні та регіональні свята, присвячені популяризації цього мистецтва. У 2010 році своє офіційне професійне свято отримали якутські ювеліри, тепер у них воно відзначається 23 жовтня. Це стало можливим з виходом відповідного Указу Президента Республіки Саха (Якутія). У 2012-му році уряд Вірменії встановив Національний день ювеліра, який у них запропоновано відзначати в останню неділю жовтня і т.д.

    У День ювеліра ми приєднуємося до привітань на адресу всіх майстрів цього витонченого мистецтва і бажаємо їм успіхів, нових ідей і нових шедеврів, здоров’я і благополуччя! Зі святом Вас!


Немає коментарів:

Дописати коментар